CALENDARI DE TERCER

Slider

diumenge, 22 de novembre del 2015

20 DE NOVEMBRE: DIA MUNDIAL DE L'INFANT

ELS NINS I NINES QUE FAN L'ASSIGNATURA DE VALORS CÍVICS I SOCIALS ANAM AL PARLAMENT.

PARTICIPAM AL IV PARLAMENT INFANTIL PER SEGON ANY.





ABANS , BERENAM PER AGAFAR FORCES...






FEIEM UN DARRER ASSAIG DEL DOCUMENT QUE HEM FET I QUE HEM DE LLEGIR ALLÀ...

ABANS D'ENTRAR...ESTAM UN POC NERVIOSOS!





LA SALA DE LES CARIÀTIDES, ON ES REUNEIXEN ELS DIPUTATS I DIPUTADES DEL PARLAMENT BALEAR.



LES SEVES IMPRESSIONANTS LÀMPARES!



I AVUI, UNS DIPUTATS I DIPUTADES BEN ESPECIALS!




LLEGIM EL DOCUMENT QUE HEM ELABORAT SOBRE:
LA JOVENTUT DE VALLDEMOSSA I EL SEU TEMPS LLIURE.

I HO FEIM MOLT MOLT BÉ!

EL PRESIDENT DEL PARLAMENT AVUI ÉS EN DANI, UN ALUMNE DE L'INSTITUT SUREDA I BLANES... QUE PER CERT, HO FA BENÍSSIM!



DESPRÉS DE LA NOSTRA INTERVENCIÓ, JA ESTAM MÉS RELAXATS. HEM POGUT SER ELS PRIMERS EN PARLAR...


ALGUNA ESTONA SE'NS FA UN POC LLARG...


HI HA NINS I NINES DE TOTES LES ILLES I DE DIFERENTS EDATS.


DESPRÉS  ARRIBEN LES PREGUNTES PER ALS DIPUTATS DE VERES. HI HA UN REPRESENTANT DE CADA GRUP PARLAMENTARI.




I LA FOTO DE GRUP!



PROVAM LA PRESIDÈNCIA...


 
 

ALGUNES FOTOS MÉS ...




I CAP A L'AUTOBÚS...


ENS ROMPEM UNA MICA EL CAP PER SABER COM FUNCIONA AIXÒ...


SOLUCIÓ:


AQUÍ TENIU L'ESCRIT QUE VÀREM LLEGIR...

ELS JOVES DE VALLDEMOSSA I EL SEU TEMPS LLIURE


Com podeu veure, nosaltres encara no som joves. Som nins i nines de l'escola Nicolau Calafat de Valldemossa i només tenim 8 o 9 anys. Però amb el temps ho arribarem a ser i ens agradaria que en arribar a aquesta etapa de la nostra vida, el món fos un lloc encara millor.

Quan ens varen proposar el tema de Joventut i temps lliure, vàrem pensar que seria un bon principi anar a xerrar amb el Regidor de Joventut de l'Ajuntament del nostre poble.

En Marc Lladó, que així es diu, és un jove de 27 anys que es va reunir amb nosaltres a l'Ajuntament. Va contestar les nostres preguntes i ens va explicar quina era la seva feina com a regidor de joventut.

L'Ajuntament de Valldemossa ajuda als joves a realitzar distintes activitats, subvenciona esports que els joves practiquen i col·labora amb l'Associació de Joves de Valldemossa que agrupa joves entre 14 i 30 anys.

D'en Marc Lladó va ser la idea de tenir una reunió amb el President d' aquesta Associació de Joves de Valldemossa, en Biel Català.

I així ho férem. En Biel ens va rebre al Casal de Joves que l'associació té al poble. Allà ens va explicar moltes coses i va contestar tot el que li demanàrem. També ens va mostrar el casal, ens va explicar què s'hi podia fer, quines eren les normes, etc.

Ens va contar també que l'Ajuntament està pensant en què al casal s'hi faci la Ludoteca dels caps de setmana per a què els nins i nines a partir de 8 anys puguin començar a sentir-lo un poc seu. Bona idea!

Després vàrem pensar que per saber realment què feien els joves de Valldemossa en el seu temps lliure, el que havíem de fer era demanar-los-hi. Així que vàrem preparar una enquesta que hem passat a adolescents i joves des de 12 a 26 anys.

Ens hem repartit la feina i hem lograt que 63 persones: 47 adolescents entre 12 i 18 anys i 16joves del poble entre 19 i 26 anys ens la contestin. No ha estat fàcil, però ho hem aconseguit.

A partir dels resultats que hem obtingut en aquesta enquesta volem contar-vos que:
Els 60% dels adolescents enquestats en el nostre poble estan contents amb el que fan, tant si estudien com si fan feina, i encara més entre els joves que arriben a un 80 %. Això és una bona notícia!

Respecte als deures que fan a casa, els 87% dels adolescents enquestats estudien o fan deures fins a 2 hores al dia i el 60% dels joves ho fan durant més de 2 hores. Quins al·lots més feiners, no?

Pel que fa als aparells electrònics, el 60% dels adolescents enquestats té més de 3 aparells electrònics i arriben al 70% entre els joves. Quanta tecnologia!

Quant al mòbil, que és l'aparell electrònic estrella, el 96% dels adolescents enquestats en té i el 100% dels joves. I encara més... el 66% dels adolescents l'usa durant més de 3 hores al dia i arriben al 80% entre els joves. Més mòbil que deures? Uff! El mòbil no hauria de ser una distracció, no?

Les activitats més habituals a les que els nostre joves i adolescents dediquen el seu temps lliure són, en ordre de preferència: estar amb els amics, fer esports, usar el mòbil, escoltar música, mirar la tele i llegir. La lectura hauria de millorar la seva posició en aquesta classificació! Els qui són més grans llegeixen un poc més, però fan menys esport. Per cert, els esports que més es practiquen són el futbol i el voleil.

Pel que fa a l'Associcació de joves de Valldemosa, en general no té massa socis encara: el 33% dels adolescents enquestats i el 75% dels joves. Però tant uns com els altres ens han contat que no van massa al casal. Això ho haurem de potenciar!

Aproximadament un 75 % baixen sovint a Palma, sobretot per anar a comprar, al cine o al teatre i per estar amb els amics. La majoria ho fan amb cotxe o amb bus. Alguns diuen que hi hauria d'haver més bussos el cap de setmana.

Quan els hem demanat que els agradaria que milloràs respecte a la seva situació els adolescents i els joves enquestats ens han dit que voldrien més temps lliure, menys deures i administrar-se millor el seu propi temps.

Ha estat una feina difícil per a nosaltres, però creiem que hem arribat a conèixer millor als joves del nostre poble i què fan amb el seu temps lliure.

Per acabar ens agradaria dir que estam molt satisfets de participar per segon any en aquest Parlament Infantil i que la feina que hem fet, a més de ser prou interessants, ens ha ajudat a aprendre a fer feina en equip, a pensar, planejar accions, a col·laborar, investigar... en resum a créixer com a persones. Segur que per aquest camí un dia serem uns “joves de profit”.

Volem dedicar aquesta feina atotes les víctimes del terrorisme, dins i fora d'Europa.

Bon dia i moltes gràcies.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada